Pressemelding: Joker Merida blir lagets nye navn

Norges beste sykkellag får nytt navn, og utvider sin satsing både nasjonalt og internasjonalt.(Foto: )

Norges beste sykkellag, Joker Bianchi, har inngått et spennende samarbeid med Stians Sport AS, og vil fra neste sesong endre navn til Joker Merida. Samtidig blir det en betydelig økning i satsingen både når det gjelder antall ryttere og løpsprogram.

 

Storsatsing på landevei

Stians Sport AS har i alle år vært opptatt av å støtte utviklingen av Norsk sykkelsport, og gjennom lange og suksessrike sponsorater av både terrengritt og syklister har Merida nærmest blitt synonymt med terrengsykkel for mange i Norge.

Utviklingen i markedet er likevel tydelig. Stadig flere går til anskaffelse av både to og tre sykler med ulike bruksområder, noe Stians Sport merker spesielt i etterspørselen av landeveissykler fra Merida.

 

Sammenfallende med utviklingen i markedet har Merida tatt store grep om dette sykkelsegmentet.  I løpet av de siste årene har den ene etter den andre ”High End” sykkelen trillet ut av Meridas høyteknologiske fabrikker. Nytt for 2011 er en serie med sykler kalt Reacto – en superstiv sykkel med et røft utseende og fabelaktige egenskaper. Det er disse syklene Stians Sports satsning på landeveissyklingen bygger på.

 

-Vi ser på samarbeidet med Jokerlaget til Interspons som en fantastisk mulighet til å presentere våre sykler i landeveismiljøet. Når Birger Hungerholdt og Co banket på døren med en presentasjon av satsningen de kommende årene tente vi på alle pluggene. Dette er noe vi absolutt ville være en del av. At laget er det heteste navnet i norsk sykkelsport ser vi på som en ren bonus. Det viktige for oss var den nyfriske satsningen på det sportslige med en bredere stall og høyere synlighet. Målsetningen vår er å tredoble landeveissalget i løpet av avtaleperioden – i tillegg til at vi gleder oss til å få rytternes tilbakemelding på våre fartsmaskiner, sier Stian Steen-Olsen, daglig leder i Stians Sport AS.

 

Utvidet stall og program

Samtidig med navneskiftet på laget så økes altså satsingen både nasjonalt og internasjonalt. Rytterstallen økes fra åtte til tolv ryttere, noe som gir nye muligheter med tanke på rittprogram.

 

– Vi kommer nå til å være mye mer synlig i ritt her hjemme i Norge, sier sportsdirektør Gino Van Oudenhove, og legger til: Med flere ryttere på laget er det enklere å tilpasse et sesongprogram til enkeltrytteren, og også kjøre overlappinger internasjonalt. Vi har også signert en rekke spennende unge ryttere som vi ønsker å utvikle over de neste sesongene, og å kunne leve opp til stempelet som den norske talentfabrikken. Vi gleder oss stort til å komme i gang med ny sesong, avslutter en smilende sportsdirektør.

 

Mulig oppskalering til Pro Continental i løpet av 3 til 5 sesonger

Lagets økte satsing fra neste sesong er et steg i riktig retning for å tilnærme seg et høyere nivå innen internasjonal sykkelsport. I tillegg til flere ryttere så stiller den økte satsingen nye krav til infrastruktur rundt laget; det blir en utvidelse på alt fra støtteapparat til kjøretøy. Alt dette er nødvendig for å kunne jobbe seg opp mot sykkelsportens toppnivå. Daglig leder i Interspons AS, Birger Hungerholdt er godt fornøyd med å ha samarbeidspartnere med et langsiktig perspektiv med på laget:

 

-Vi har nå hatt et tett og meget positivt samarbeid med dagligvarekjeden Joker gjennom tre sesonger, og er meget fornøyde med at de satser langsiktig sammen med oss. Det er også meget gledelig at Stians Sport ønsker å være med på å videreutvikle Norges beste sykkellag de neste sesongene.

 

VM og OL

En av de kanskje mest overraskende ryttersigneringene denne høsten har vært Reidar Borgersen. Den tidligere skøyteløperen får nå et tilrettelagt og profesjonelt apparat rundt seg, og skal spesialiseres mot tempo-VM i København og tempo-OL i  London.

 

Joker Merida har for øvrig et klart mål om å utgjøre majoriteten av Norges U23 landslag under neste års VM i København.

 

Første samling på Mallorca

Laget innleder som vanlig sesongen med en ti dagers treningssamling på Mallorca i januar, og en ny samling på samme sted i februar.

 

Joker Merida – Ryttere 2011

Reidar   Borgersen,  Drammen CK(Bor i Oslo).

Vegard Breen(U23), Eidsvoll SK.

Sondre Gjerdevik Sørtveit, Nymark IL(Bor i Oslo).

Adrian  Gjølberg(U23), Tønsberg CK.

Christer Jensen(U23), Ringerike SK(Bor i Stavern).

Mats Lohne(U23),Nesset CK(Bor i Kristiansand).

Christer Rake, Stavanger SK.

Stian Remme,   Fana IL.

Vegard Robinson Bugge(U23), RaumerRytter SK.

Vegard Stake Laengen (U23), Asker SK.

Ingar Stokstad(U23), Ringerike SK(Bor på Algarheim).

Svein Erik Vold, IL Stjørdals-Blink.

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *