STAKE LAENGEN I LEDERTRØYE!

Overtok ledelsen etter 3 etapper i det Italienske Giro del Friuli Venezia Giulia.

Ettersom Tour d l’Avenir foregår uten norske deltaker, har det norske U23-laget heller tatt turen til Giro del Friuli i Nord-Italia.

I konkurranse mot flere av de beste italienske amatørlagene og øvrige landslag, har det norske laget levert sterke varer i 2.2-rittet.

Best av alle er VM-kaptein Vegard Stake Laengen. Askergutten har vært i brudd under samtlige etapper hittil og overtok sammenlagtledelsen under fredagens kongeetappe.

– Det var en hard etappe og det delte seg opp i mange grupper mot slutten. Jeg gikk i brudd og så at han som ledet rittet (Carlo Alexandre Manarelli, vår anm.) begynte å bli sliten. Jeg måtte ta ansvar selv og støtet meg opp til en mindre gruppe sammen med to andre ryttere, forteller Vegard Stake Laengen der han står å damper på en esigarett, til procycling.no.

Overtok ledelsen
Etter hvert støtet fire ryttere seg vekk og gjorde opp seg i mellom om etappeseieren. Stake Laengen, som ikke er noen stor spurter, tok fjerdeplassen – men tok samtidig over ledelsen i rittet.

– Jeg visste at jeg ville overta ledelsen om bruddet holdt helt inn. De andre truet ikke meg i sammendraget, så jeg tok noen doble føringer for å holde farten oppe.

– Og nå er planen å vinne rittet sammenlagt?

– Selvfølgelig går vi for seieren nå. Laget er innstilt på å gjøre en god jobb. Vi skal gi alt for å klare det, lover Stake Laengen.

I rute til U23-VM
Med seg til Italia har han tvillingbror Øystein, Vegard Robinson Bugge, Kristian Engen Forbord og Bjørn Tore Nilsen Hoen.

Her kan du lese mer om brødreparet Øystein og Vegard Stake Laengen!

De to førstnevnte blir også med til U23-VM i slutten av måneden, mens Filip Eidsheim er den siste norske rytteren. Stake Laengen håper at VM-formen har begynte å melde seg allerede.

– Det ser bra ut foreløpig. Jeg håper det er noe på gang, avslutter han.

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *