Italia kan regnes som sykkelens hjemland, med en lang historie og pionerer som utviklet de store sykkelmerkene. Det er spesielt to merker vi må nevne og det er Bianchi og Campagnolo. I dag kjenner vi dem som et brand som vår egen Knut Knudsen tok med seg til landet, og et gir -og bremse-merke som er i sterk konkurranse med Sram og Shimano. Men landet har også en rekke sykkellag med stolt historie. Her skal vi se på noen av dem.

Bardiani CSF

Bardiani CSF er et profesjonelt sykkellag på pro-kontinental nivået rett under lagene i verdens-sirkuset. De får delta i store ritt som blant annet Giro di Italia. Det er Michele Reverberi som er sportsdirektør, noe han har vært siden oppstarten i 1982. Klubben sykler på det italienske merket Colnago, og har blant annet hatt ryttere som Petacchi på laget. Deres toppsyklister før denne sesongen er Barbin og Guardini. Klubben het opprinnelig Temolan.

Nippo-Vini-Fantini

Nippo-Vini-Fantini kjennes igjen på sine fargerike drakter, og sykler i år på nivå to. Det er tydelig at laget har japanske sponsorer, og det er Gulliani som er sportsdirektør, i det litt over 10 år gamle laget. Laget har stjernesyklister som Moser og Santaromita, begge fra Italia. Laget har også 5 japanske ryttere med i stallen.

Coppi-Bartali

Coppi Bartali vekker minner om en storhetstid. Både Coppi og Bartali var store syklister, kanskje de aller største mener noen. Fausto Coppi vant alle de tre store rittene og Bartali var ikke dårligere. I dag er Coppi-Bartali mest kjent som et ritt som sist gang ble vunnet av Hamilton fra Mitchelton-Scott.

Colnago er både et sykkelmerke og et sykkellag. Men det er ikke under dette navnet vi kjenner dem, da store arabiske interesser sponser klubben. Vi kjenner dem som UAE Team Emirates, og har syklister som Fabio Aru, Aleksander Kristoff og Diego Ulissi i troppen.