I Norge fins det noen profesjonelle sykkelklubber og mange amatør-klubber. Det betyr at man både kan satse på å bli profesjonell syklist eller drive med sykling på et nivå som passer deg. Noen klubber satser på spiss og bredde samtidig, og noen er startet av noen av våre beste syklister opp gjennom tidene.

Det er omtrent 5 000 aktive syklister i Norge per dags dato, et tall som holder seg ganske stabilt. Det er enkelt å finne ut interesse for sykling ved å se på de ulike populære rittene som Styrkeprøven og Birken.

Profesjonelle sykkelklubber

Her til lands har vi noen få profesjonelle sykkelklubber. Her skal vi ta en rask titt på dem.

Team Joker Fuel of Norway

Dette er et slags rekrutteringslag med talentfulle syklister som klassifiseres som kontinentallag. Her sykler de halvprofesjonelle ritt i Norge og Europa.

Uno-X NDT

Dette er Norges første ProTeam i UCI regi. Her kommer de aller beste talentene til syne, og med sterk satsing og gode sponsorer har vi fått fram Norges første vinner av det prestisjetunge rittet Tour de L` Avenir, framtidens Tour de France. Det var Tobias Foss for stod for bragden, godt hjulpet av hjelperytter Torjus Sleen.

Team Coop

Team Coop er sponset av konsernet Coop og sykler tøffe ritt i inn -og utland. Team Coop rangeres som Norges tredje beste profflag og sykkelklubb med store ambisjoner.

Team Hitec Pruducts- Birk Sport

Dette er Norge og Nordens eneste profesjonelle sykkellag for kvinner. De konkurrerer mot de beste syklistene i veren. Syklister som Vita Heine og Emilie Moberg er blant lagets mestvinnende.

Bredde-sykling for alle

Sykkelklubbene representerer byene og tettstedene der sykling har en ekstra posisjon i samfunnet.

Sykkelklubben RYE

Rye er en breddeklubb med mange syklister.

CK Victoria

Oppstartet av Jostein Wilmann, engasjerer syklister i og rundt Trondheim.

Sandnes Sykkelklubb

En av landets eldste sykkelklubber med DBS som sitt fanesymbol.