Det er mange muligheter for dem som elsker å sykle. For det første har Norge en rekke vidunderlige sykkelveier og opplevelser man bare kan drømme om. Rallarvegen, Rondane, Finnmarksvidda og endeløse krøtterstier rundt om i fjellheimen. Man kan sykle langs land og strand, høye fjell og dype daler.

Likevel foretrekker mange å reise utenlands for de store sykkelturene. Her skal vi se på de tre store sykkel-nasjonene og hvilke sykkelferier de kan anbefale.

Sykkelferie i Italia

Når man sykler i Italia, bør man dra til de trange, snirklete veiene rundt San Remo. Her sykler man med Middelhavet på den ene siden og de sydlige alpene på den andre. Her kan man prøve seg på kjente bakker som La Cipressa og Poggio.

Dra også innom østlige deler av Italia. Rundt Veneto og Dolomittene. Her kan man sykle både på landeveien og med terrengsykkelen.

Velg også gjerne Lombardia og Stelviopasset 2700 meter over havnivået. Stelvio er selve Cima Coppi for Italia, den høytliggende asfalterte veien.

Sykkelferie i Frankrike

Når man sykler i Frankrike, bør man få med seg Loire-dalen. Her sykler man i lett bølget terreng på deilige landeveier med slott og borger i hver eneste landsby man passerer. Nydelig vin og god mat fins på de lokale bistroene.

Men man kommer ikke utenom Alpene. Sykle opp flotte topper som Col du Calibier, Izoard og Col de Madelaine . Selvfølgelig ikke å forglemme Pyreneene i sør, jeg finner man fantastiske fjell som Col du Tourmalet og Col Spandelles.

Sykkelferie i Spania

Sykling i Spania byr på mange utfordringer. Vakre fjell i Katalonia og Baskerland, den pittoreske byen San Sebastian og vakre Mallorca. Prøv noen turer opp Col D`Honor.

Barcelona er en flott by å sykle i, fordi byen har et veinett for sykler utenom det vanlige. Fra byens sentrum til landsbygda kan man komme seg fram og tilbake uten problem.