Det er tid for vårløsning på mange måter. Noe vi vil se tydelig er antallet syklister langs veiene. For det fins ikke sikrere vårtegn. Og de trener for sin egen helse, miljøet men også de store begivenhetene på norske landeveier. Her skal vi se på noen av de råeste sykkelrittene i Norge.

Vil du delta bør du finne deg et verdenslag å sykle for, men er ikke formen helt i anmarsj ennå, kan du kle deg ut som matros og heie på de fantastiske rytterne fra veikanten.

Tour de Fjords

Dette rittet er relativt nytt, og bruker det kjente treukers-rittet i Frankrike som forbilde. Tour de Fjords skal likevel vise fram de Norge har å by på. Arrangementet legges til den sørvestlige regionen i Norge.

Den første utgaven kom i 2013, og var starten på et nytt kapittel i norsk sykkelhistorie. Aldri før hadde profesjonelle syklister syklet ritt på norske veier, men nå skulle det bli en vane. Aleksander Kristoff trives i dette rittet som han har vunnet to ganger sammenlagt på 4 etapper.

Artic Race of Norway

I dette kontinentale rittet besøker syklistene nordlige deler av Norge. Steder som Bodø, Nordkapp, Lofoten og Korgfjellet har blitt besøkt av noen av de aller beste syklistene i verden. Her får også norske talent vist seg fram, samt et engasjert festkledd publikum.

Rittet ble første gang arrangert i 2013, og har hatt vinnere som Thor Hushovd, Steven Kruijswjik og Aleksej Lutsenko.

Tour of Norway

Rittet er i dag slått sammen med Tour de Fjords, men ble første gang arrangert i 2011 som et 2.2 klassifisert ritt. Det er Edvald Boasson Hagen som har vunnet rittet flest ganger, men med store navn som Wilco Kelderman og Simon Gerrans som klassifiserte vinnere. Tour of Norway gikk vanligvis på østlandet og opp mot Lillehammer. Før ble rittet kalt Glava Tour etter sponsoren deres.