Tour of China 4.etappe: Luoyang – Zhengzhou

Vold 110km i brudd, tatt med 4km igjen…

Løpets lengste etappe startet som ig år med masse støting. En gruppe på sirka 25 ryttere med Remme og Sørtveit fikk etter 3 mil opparbeidet ett forsprang på 1m30. Nutrixxion kjørte det inn og alt kunne begynne på nytt etter 5 mil. Én mil seinere stakk 5 ryttere med Svein Erik Vold. Opprinnelig var det 4 ryttere, men Breen dro opp Vold en stykke, så Vold kunne henge se med i bruddet. Det skulle vise seg å være så ganske avgjørende, fordi etter 100km hadde dem ett forsprang på 5min45. Igjen Nutrixxion som startet kjøret og kom tilbake til 3 min, men så ville dem ikke mer med 3 mil til mål. Ingen andre lag ville ta ansvaret, lekte taktikk og forspranget var opp til 5min igjen med 25km til mål. Det var signalet at bruddet skulle holde. Desverre ble det taktisk kjøring foran med en Tabris rytter som ikke jobbet lenger og det ble støting på hverandre med 2 mil til mål. Tabris rytteren som stoppet å samarbeide hentet alle bruddforsøk og det stoppet opp igjen og igjen. Tidsdifferansen smeltet som bare det. Siden hele samarbeidet stoppet helt opp foran og bla. Giant Asia, med hjelp av flere lag, hadde fått opp dampen bak, ble bruddet kjørt inn med 4km til mål og det ble samlet spurt. Sondre Sørtveit ble beste Joker Bianchi, han spurtet seg inn til en sirka 10.plass.
” Det så veldig bra ut, men det stoppet helt opp foran pga. noen idiotiske taktiske beslutninger av ett par lag foran. Vi ender opp med ingenting, noe dem ikke gjør heller. Støtingen begynnte alt for tidlig. De skulle tatt med Tabris ryttere på hjulet til det gjenstå 4-5km, men det ble bare støting hele tiden. Svein Erik hadde ikke noen valg en å støte med,” sier sportsdirektør Gino Van Oudenhove.
Neste etappe er overimorgen og avslutningen er en stigning på 9km med snittstigning på 5%.
” Jeg håper det blir hardere en det ser ut på papiret, fordi vi vill  ikke bare være representert i absolutt alle brudd som går, men vi vil på pallen, både på etappen og i sammendraget,” avslutter Van Oudenhove.
Resultater kommer…

 

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *